ALO UÇAK BİLETİ:   0212 853 91 21  

Vize Hizmetleri

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
  • İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek vatandaşlarımız transit vizeye tabidir. Bununla birlikte, vatandaşlarımızın, gidilecek ülkeye (onward flight) 24 saat içinde uçmaları ve gerekli vizelerinin / belgelerinin olması şartının yanı sıra belirli koşulları sağlamaları halinde, transit vizeden muaf olacakları (transit without visa concession) Ayrıntılı bilgi için http://www.mfa.gov.tr/ingiltere-uzerinden-diger-ulkelere-aktarmali-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-13-mart-2014.tr.mfa adresine bakınız.

Acentamız sizin adınıza İngiltere vize başvurusu yapma yetkisine sahiptir.

Acentamız İngiltere Aile birleşim, Oturum ve Erasmus vizesi almamaktadır. Acentamız telefonla İngiltere vize bilgisi veya hizmeti verememektedir, aşağıda belirtilen belgeleri hazırlayıp acentamıza ulaştırmanız yada gelmeniz durumunda İngiltere vize işlemlerinde yardımcı olabilmektedir, diğer sorularınız için konsolosluk bilgileri sayfasından konsolosluklarla irtibata geçiniz

İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu Yetki Alanı;
Tüm Türkiye

Ankara İngiltere Büyükelçiliği Yetki Alanı;
Tüm Türkiye

İngiltere Vize Başvuru Evrakları

Çalışan

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz standart vesikalık resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli İngilizce dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde İngilizce alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi şirket ile ilgili olan kısmın İngilizce tercüme edilmiş olmalı (Fotokopisi)
  • SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
  • Son 6 ay içerisinde işyeri değişikliğiniz varsa eski işyeri SGK işe giriş bildirge (Fotokopisi)
  • Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Turistik ve Ticari vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Şirket Ortağı

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz standart vesikalık resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli İngilizce dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde İngilizce alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi şirket ile ilgili olan kısmın İngilizce tercüme edilmiş olmalı (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Turistik ve Ticari vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Devlet Memurları

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  standart vesikalık resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli İngilizce dilekçe (Aslı)
  • Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş İngilizce görev ve izin belgesi (Aslı)
  • Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
  • Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Ev Hanımı

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  standart vesikalık resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak eşine ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Eşi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı İngilizce dilekçe (Aslı)

Öğrenci

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  standart vesikalık resim
  • 18 yaş altı çocuklar için anne ve baba tarafından son 3 ay içinde noterden verilmiş muvafakatname İngilizce tercümeli (Aslı)
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi (Aslı)
  • Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak anne yada babaya ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Masraflarını karşılayacak kişi tarafından yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı İngilizce dilekçe (Aslı)

Emekli

  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  standart vesikalık resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı İngilizce dilekçe (Aslı)
  • Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
  • Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu yada banka hesabı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Vize Bilgi

İngiltere vize formu aşağıdaki linkten online olarak eksiksiz ve doğru olarak doldurup çıktısını alıp istenilen evraklarla birlikte konsolosluğa sunmanız gerekmektedir.

https://www.visa4uk.fco.gov.uk


Kalesu Turizm

Kalesu Turizm & Seyahat Acentası

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.
www.kalesuturizm.com

Yurtiçi & Yurtdışı Turlar, Ekonomik Uçak Biletleri , Vize İşlemleri

 

Designed by CREAWONDER

Son Haberler

Şimdi Tatil Zamanı!

Yurtiçi veya Yurtdışı Tatilinizi 30 Yıllık Tecrübe ile Yaşayın!

REZERVASYON & BİLGİ İÇİN!

Tel: +90 (212) 853 91 21 (Pbx)

Fax: +90(212) 853 67 20

Kampanyalardan Haberdar Olun!

Bu form ile güncel kampanyalarımızdan haberdar olacaksınız.