ALO UÇAK BİLETİ:   0212 853 91 21  

Vize Hizmetleri

İtalya  Vizesi

İtalya Vizesi

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Acentamız sizin adınıza İtalya vize başvurusu yapma yetkisine sahiptir.

Acentamız İtalya Aile birleşim, Oturum ve Erasmus vizesi almamaktadır. Bu tür vizeler için lütfen konsolosluk bilgileri sayfasından konsoloslukla irtibata geçiniz.

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;
İstanbul, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova 

Ankara İtalya Büyükelçiliği Yetki Alanı;
Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Yozgat, Zonguldak

İzmir İtalya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;
İzmir, Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın,Balıkesir,  Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya, Kilis, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Mersin, Muş, Niğde, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Van

İtalya Vize Başvuru Evrakları

Çalışan

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli ingilizce dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 1 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
  • SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
  • Son 6 ay içerisinde işyeri değişikliğiniz varsa eski işyeri SGK işe giriş bildirge (Fotokopisi)
  • Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından hazırlanmış İtalya Ticari Davetiye Formu bu form antetli kağıda İtalyanca doldurulmalı, mühür ve şirketin yasal yetkilisinin imzasını taşımalı (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde davetiye'yi gönderen şirketin İtalyan Ticaret, Sanayi, Zanaat ve Tarım Odasından alınan yeni tarihli bir oda sicil kayıt sureti ''Visura Camerale'' (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Şirket Ortağı

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli İngilizce dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 1 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından hazırlanmış İtalya Ticari Davetiye Formu bu form antetli kağıda İtalyanca doldurulmalı, mühür ve şirketin yasal yetkilisinin imzasını taşımalı (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde davetiye'yi gönderen şirketin İtalyan Ticaret, Sanayi, Zanaat ve Tarım Odasından alınan yeni tarihli bir oda sicil kayıt sureti ''Visura Camerale'' (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Devlet Memurları

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş görev ve izin belgesi (Aslı)
  • Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Seyahat detaylarınızı belirten imzalı dilekçe (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Ev Hanımı

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak eşine ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Eşi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)

Öğrenci

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • 18 yaş altı çocuklar için anne ve baba tarafından son 3 ay içinde noterden verilmiş muvafakatname (Aslı)
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi (Aslı)
  • Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
  • Masraflarını karşılayacak anne yada babaya ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
  • Masraflarını karşılayacak kişi tarafından yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)

Emekli

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
  • Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
    • Banka hesap dökümünü imzalayan yetkilinin imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişi tarafından İtalyanca olarak doldurulmuş ve imzalanmış İtalya Özel Ziyaret Davetiye Formu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davet eden kişinin İtalya nufüs cüzdanı yada İtalya oturum kartı (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)

Vize Formu

Başvuru formunu görüntüleye bilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader PDF görüntüleyici programı yüklü olmalıdır. Yüklü değil ise ücretsiz olarak yüklemek için tıklayınız.


Kalesu Turizm

Kalesu Turizm & Seyahat Acentası

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.
www.kalesuturizm.com

Yurtiçi & Yurtdışı Turlar, Ekonomik Uçak Biletleri , Vize İşlemleri

 

Designed by CREAWONDER

Son Haberler

Şimdi Tatil Zamanı!

Yurtiçi veya Yurtdışı Tatilinizi 30 Yıllık Tecrübe ile Yaşayın!

REZERVASYON & BİLGİ İÇİN!

Tel: +90 (212) 853 91 21 (Pbx)

Fax: +90(212) 853 67 20

Kampanyalardan Haberdar Olun!

Bu form ile güncel kampanyalarımızdan haberdar olacaksınız.